Zonnepanelen

Bespaar op je energierekening

Kies voor duurzame energie en bespaar op de energierekening van uw bedrijf. Zonzo is al 15 jaar dé specialist in zonne-energie in Noord-Holland. Zonzo adviseert en installeert zonnestroomoplossingen aan consumenten en bedrijven.

Zonnepanelen op de zaak

Zonnepanelen voor uw bedrijf

Voor uw bedrijf zijn zonnepanelen een interessante manier om te besparen op uw energierekening. Ook draagt u bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Zo voldoet uw bedrijf aan duurzaamheidswetgeving van de overheid, behaalt u een belangrijk concurrentievoordeel en verbetert u het imago van uw bedrijf.

Het ontwerpen en installeren van grotere zonnestroomsystemen vergt specialistische kennis en ervaring. Zonzo heeft al ruime ervaring in (groot)zakelijke zonnestroomsystemen met honderden gerealiseerde projecten, van MKB tot grote agrarische bedrijven. Wij bekijken samen met u wat voor uw situatie van toepassing is, waardoor u het meeste rendement haalt uit uw installatie.

Wij geven een advies op maat

Ook voor uw bedrijf geldt dat elke situatie anders is, Zonzo geeft u daarom advies op maat. Een zonne-energiesysteem van Zonzo sluit aan bij uw specifieke wensen, eisen, energieverbruik en netaansluiting.

Om het rendement van een grotere zonnestroominstallatie te garanderen is datalogging, data-analyse en alarmering aan te bevelen. Zonzo biedt optioneel bij grotere installaties een servicecontract aan. Dit houdt in dat de prestaties van uw installatie op elk moment door ons worden gevolgd en geanalyseerd. Bij eventuele storingen of problemen komen we direct proactief langs om deze op te lossen, zo heeft u er zelf geen omkijken naar!

Fiscale voordelen

Aan de aanschaf van zonnepanelen voor uw bedrijf zitten ook fiscale voordelen, wij lichten u hier graag over in! Bij een investering in zonnepanelen kunt u gebruik maken van de fiscale regelingen zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsaftrek (KIA). 

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 40% (*) van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De aftrek is maximaal 28% en het percentage van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in dat boekjaar.

Zonnepanelen op een dak op een boerderij.

Ten slotte is er ook nog een fiscaal voordeel te behalen met de afschrijving van de investering.

Afhankelijk van uw bedrijfsvorm en stroomverbruik kunnen deze regelingen voor u een zeer interessant netto voordeel opleveren.

*: dit geldt voor systemen groter dan 15.000 Wattpiek tot maximaal 55.000 Wattpiek. Uw netaansluiting mag niet groter zijn dan 3×80 Ampère.

Benieuwd naar wat Zonzo voor u kan betekenen? Neem dan contact op!

Vraag een offerte of adviesgesprek aan

Direct contact?

0228 75 64 47