Laadpalen

slim laden met zonnestroom

Laad uw elektrische auto op met zelf opgewekte zonne-energie. De laadpalen van Zonzo zijn slimmer dan normale laadpalen. Bent u benieuwd hoe dit werkt?

De voordelen van een slimme laadpaal

Rijden op eigen zonnestroom is de goedkoopste bron van mobiliteit. Om hier maximaal gebruik van te maken is het verstandig om voor een slimme laadpaal te kiezen. Slimme laadpalen van Zonzo hebben een aantal voordelen ten opzichte van normale laadpalen:

Zwarte zonnepanelen van zonzo op het dak van een modern huis. Op de achtergrond is een blauwe lucht te zien

Met een slimme laadpaal van Zonzo heeft u de mogelijkheid om uitsluitend met zonnestroom op te laden. Dit betekent dat alleen de zonnestroom die u normaal gesproken zou terug leveren aan het stroomnet in uw auto gestopt wordt. Er wordt geen stroom uit het stroomnet in de auto gestopt. Een normale laadpaal heeft deze functie niet.

Laadpaal thuis

Onze laadpaal kan bovendien 2x zo snel opladen ten opzichte van een normale laadpaal: wanneer u in tijdnood bent combineert onze laadpaal zonnestroom en netstroom om zo snel mogelijk op te laden.

Oplader elektrische auto

Wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd, dan zorgt onze slimme laadpaal ervoor dat u zoveel mogelijk uw auto oplaadt met eigen zonnestroom én wordt u minder afhankelijk van uw energieleverancier. Een normale laadpaal kan dit niet en laadt uw auto zo snel mogelijk op, waarbij er altijd stroom uit het stroomnet wordt gehaald.

Laadpaal thuis kosten. overzicht op een telefoon over stroomgebruik

Met een Zonzo laadpaal kunt u kiezen voor een energiesysteem van één fabrikant: zowel de laadpaal als u zonnestroomomvormer is van hetzelfde merk. Hierdoor kunt u alles in één app monitoren: u ziet direct uw eigen energieproductie, hoeveel hiervan in de elektrische auto gaat en het eigen energieverbruik van uw woning.

Overzicht kosten laadpaal thuis

Load balancing

Alle laadpalen van Zonzo zijn standaard uitgerust met load balancing. Dit houdt in dat de laadpaal de laadsnelheid aanpast aan al het andere stroomverbruik in uw woning. Zo zal er nooit te veel stroom in uw woning gaan lopen waardoor de hoofdaansluiting eruit kan vliegen. Het principe van vroeger waarbij de wasmachine en droger nooit gelijktijdig aangezet mochten worden gaat bij laadpalen ook op. U wilt natuurlijk niet dat als u thuiskomt en uw auto aan de laadpaal zet dat dan ook de warmtepomp maximaal aan het werk is en dan uw hoofdaansluiting eruit vliegt. De laadpalen van Zonzo zorgen er dan automatisch voor dat de laadpaal even snelheid zal minderen tot het moment dat er weer meer stroom beschikbaar is vanuit uw hoofdaansluiting om te gebruiken. Zo voorkomt ons systeem overbelasting in huis en kunt u altijd onbezorgd opladen. 

Vergelijking van de kosten voor verschillende brandstoffen voor auto. Benzine is hierbij de duurste optie

Bron: SMA

leer meer over

Laadpalen

Uw opgewekte zonnestroom kunt u gebruiken om uw elektrische auto op te laden.

Zo maakt u optimaal gebruik van duurzame energie en kunt u nog meer geld besparen. In de grafiek ziet u de brandstofkosten per 100 kilometer van een auto per energiebron. Daarin is te zien dat rijden op zonnestroom veruit de goedkoopste vorm van mobiliteit is.

De laadpalen van Zonzo zijn:

  • Compact aan de muur of op een paal te monteren.
  • Geïnstalleerd door onze deskundige monteurs.
  • Zonzo levert een laadpaal voor elk type auto.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen en bieden u een advies op maat.

Referentieprojecten

Bij Zonzo bent u aan het juiste adres voor Laadpalen voor thuis.
Hieronder ziet u een aantal van onze referentieprojecten.

Vraag een offerte of adviesgesprek aan

Direct contact?

0228 75 64 47