Thuisbatterij

Gebruik uw zonne-energie optimaal

Na zonnepanelen is nu ook de thuisbatterij aan een opmars bezig. Door de afbouw van de salderingsregeling worden thuisbatterijen steeds populairder. Bent u benieuwd naar wat dit voor u kan betekenen? Lees dan verder op deze pagina.

Thuisbatterijen

Sla uw eigen energie op

Met de thuisbatterijen van Zonzo kunt u overtollige zonnestroom opslaan, om deze op een later moment te gebruiken. 

Wanneer de zon niet voldoende schijnt, kunt u de stroom uit de batterij gebruiken om bijvoorbeeld televisie te kijken, de wasmachine te laten draaien of apparaten op te laden. Met onze energiebeheersystemen hoeft u hier verder niets voor te doen, maar regelt het systeem dit zelf.

Een thuisbatterij is maatwerk. De gekozen batterij is al snel te klein óf te groot, dit is zonde van uw investering. Het bepalen van de optimale batterij-grootte hangt af van uw stroomverbruik en hoeveel stroom uw zonnepanelen kunnen maken. Daarom is het verstandig om altijd eerst een adviesgesprek bij u thuis aan te vragen. Zonzo geeft u graag een passend advies.

zelfvoorzienendheid

Beschik over uw eigen groene stroom

Een zonnestroomsysteem zonder thuisbatterij heeft een zelfvoorzieningsgraad van ongeveer 30%: dat betekent dat van alle opgewekte zonnestroom 30% direct wordt opgemaakt. Maar liefst 70%  van alle opgewekte zonnestroom wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit was eerder nooit een probleem met het bestaan van de huidige salderingsregeling. Met “salderen” mag u het overschot van uw zonne-energie in de zomer wegstrepen tegen het tekort in de winter en hoeft u netto aan het einde van het jaar niets af te rekenen bij uw energieleverancier. 

In de toekomst gaat dit anders zijn, omdat de salderingsregeling wordt afgebouwd. Op dat moment wordt een thuisbatterij een interessante optie. Door te kiezen voor een thuisbatterij kunt u bovengenoemde zelfvoorzieningsgraad verdubbelen tot gemiddeld 70%. U levert uw stroomoverschot dan niet meer terug aan het net, maar slaat het zelf op om deze op een later moment te gebruiken als de zon niet schijnt. Hierdoor bespaart u veel op uw energierekening. Zo blijft het rendement van uw zonnestroomsysteem ook in de toekomst gegarandeerd! Bijkomend voordeel is dat u zo veel minder afhankelijk wordt van uw energiemaatschappij. Daarnaast ontwijkt u ook eventuele terugleverheffingen (VandeBron en Budget Energie zijn hier al mee gestart).

Onze thuisbatterij is slimmer

Lees hier de voordelen

Het systeem leert van uw stroomverbruik en past zich daarop aan: door een zelflerend algoritme weet ons systeem perfect wat uw verbruikerspatroon is gedurende de dag. Met deze kennis zal het energie managementsysteem (EMS) proberen zoveel mogelijk zonnestroom zelf op te gaan maken. Dit zal leiden tot een zelfvoorzieningsgraad van minimaal 60%. Bij een zonnestroomsysteem zonder thuisbatterij maakt u ongeveer 30% van de opgewekte stroom direct op.

Laadpaal thuis kosten. overzicht op een telefoon over stroomgebruik

Ons systeem kent niet alleen uw stroomverbruikspatroon maar maakt ook gebruik van weersvoorspellingen. Daardoor wordt de thuisbatterij niet bij elk klein overschot van zonnestroom opgeladen. Door het gebruik van weersvoorspellingen wordt op een later moment van de dag de thuisbatterij met voldoende zon in één keer volledig opgeladen: dit is beter voor de levensduur van uw thuisbatterij.

Thuisbatterijen van Zonzo zijn altijd modulair uitbreidbaar: u kunt op elk moment de capaciteit van de thuisbatterij laten uitbreiden door het toevoegen van batterijmodules. Ook is het altijd mogelijk om parallel een extra thuisbatterij toe te voegen aan uw systeem. Zo kunt u klein beginnen en op een later moment de thuisbatterij uitbreiden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een thuisbatterij? Neem contact met ons op! Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen.

Vraag een offerte of adviesgesprek aan

Direct contact?

0228 75 64 47