Laadpalen

Laad je elektrische bedrijfswagen op met je zelf opgewekte zonne-energie. Rijden op zonne-energie is goedkoper dan rijden op fossiele brandstoffen en normale netstroom. Ook draag je bij aan groene mobiliteit.
Vergelijking van de kosten voor verschillende brandstoffen voor auto. Benzine is hierbij de duurste optie

Bron: SMA

leer meer over

Laadpalen

Met de zakelijke laadoplossingen van Zonzo bent u klaar voor de toekomst. Vanuit de overheid komt er strengere regelgeving voor bedrijven omtrent voertuigen. Zo mogen er vanaf 2035 geen nieuwe benzine- of dieselvoertuigen meer verkocht worden. Ook voeren vanaf 2025 minimaal 30 Nederlandse steden een zero emissiezone in voor bestelauto’s en vrachtwagens. U mag dan veel binnensteden niet meer in tenzij u een elektrisch voertuig heeft.

De overheid verplicht u als ondernemer om uiteindelijk over te stappen naar elektrische mobiliteit. Hiervoor heeft u natuurlijk geschikte laadinfrastructuur nodig. Van 1 elektrische auto tot meerdere elektrische wagens: bij Zonzo bieden we maatwerk oplossingen geschikt voor elk bedrijf.

Wanneer u eenmaal een elektrisch voertuig heeft aangeschaft in combinatie met zonnepanelen, dan rijdt u een stuk voordeliger dan met alternatieve brandstoffen. Als u met uw bedrijf al zonnepanelen van Zonzo heeft kunt u een laadpaal toevoegen aan uw bestaande systeem. Als u kiest voor een laadpaal van hetzelfde merk als uw omvormer(s) wordt alles prachtig zichtbaar in 1 systeem en zijn er diverse mogelijkheden om alles slim aan te sturen. 

Daarnaast zijn er diverse fiscale voordelen om te investeren in een laadpaal voor uw bedrijf.

Om te weten welke fiscale voordelen voor uw bedrijf interessant zijn bij het aanschaffen van een laadpaal kunt u het beste contact opnemen met één van onze medewerkers!

Een dubbel oplaadstation in een witte kleur met vier stekkers waar een auto mee opgeladen kan worden. Perfect geschikt voor laadpalen voor een bedrijf.

De voordelen

Zoals u hierboven kunt zien is rijden op elektriciteit vanuit uw eigen zonnestroom de goedkoopste bron van mobiliteit. Slimme laadpalen van Zonzo hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele laadpalen:

Zonnepanelen op een dak op een boerderij.

Met onze laadpaal kunt u met uitsluitend overtollige zonnestroom opladen. Dit betekent dat alleen de zonnestroom die u normaal gesproken zou terug leveren aan het stroomnet in uw auto gestopt wordt.

een laadpaal die aan een bakstenen muur hangt.

Onze laadpaal kan bovendien 2x zo snel opladen ten opzichte van een traditionele laadpaal: wanneer u in tijdnood bent combineert onze laadpaal zonnestroom en netstroom om zo snel mogelijk op te laden.

Laadpalen thuis. Op de foto krijgt een mevrouw uitleg van een installateur over haar laadpaal

Wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd, dan zorgt onze slimme laadpaal ervoor dat u zoveel mogelijk uw auto oplaadt met eigen zonnestroom én wordt u minder afhankelijk van uw energieleverancier. Een traditionele laadpaal kan dit niet en laadt alleen uw auto zo snel mogelijk op, waarbij er altijd stroom uit het stroomnet wordt gehaald.

Laadpaal thuis kosten. overzicht op een telefoon over stroomgebruik

Met een Zonzo laadpaal kunt u kiezen voor één energiesysteem van één fabrikant: zowel de laadpaal als u zonnestroomomvormer is van hetzelfde merk. Hierdoor kunt u alles in één app kunt monitoren: u ziet direct uw eigen energieproductie, hoeveel hiervan in de elektrische auto gaat en het eigen energieverbruik van uw woning.

Laadpaal voor bedrijven met een een oplaadsnoer dat een rode bus oplaadt. In de achtergrond staat een bedrijfspand

Een laadpaal van Zonzo heeft uitgebreide functionaliteiten. Per laadpaal kunt u tot wel 4 voertuigen tegelijk opladen. Ook kunt u bezoekers of andere gebruikers tegen betaling laten opladen, zodat u zelf geld verdient als mensen uw laadpaal gebruiken. Door middel van een pasjessysteem kunt u vaste gebruikers direct een laadsessie laten starten. De laadpaal is eenvoudig van afstand te bedienen en te monitoren via een extern monitoring portaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op! Wij beantwoorden graag al uw vragen en bieden u een advies op maat.

Referentieprojecten

Bij Zonzo bent u aan het juiste adres voor Laadpalen op de zaak.
Hieronder ziet u een aantal van onze referentieprojecten.

Vraag een offerte of adviesgesprek aan

Direct contact?

0228 75 64 47