Zonzo plaatst 80 zonnepanelen in grondopstelling

Nibbixwoud
Zonzo heeft afgelopen week een grondopstelling van zonnepanelen gerealiseerd voor een agrariër met voldoende ruimte, maar zonder een geschikt dak. Met deze grondopstelling hebben we toch een zonnestroomsysteem kunnen installeren. Onder de platdakframes is worteldoek aangebracht voor stabiliteit. Deze installatie met 80 zonnepanelen wekt op jaarbasis ongeveer 27.000 kWh op.

Direct contact?

0228 75 64 47

Vraag een offerte of adviesgesprek aan

Bijzonder aan dit project is het kabeltraject. Vanaf de grondopstelling loopt de DC-bekabeling via een geul met mantelbuizen naar de kas van het bedrijf. In deze kas hebben we een kabelgoot aangebracht die naar de omvormerlocatie leidt, een afstand van ongeveer 30-40 meter. Alles is keurig gescheiden volgens SCOPE-12 normen. Het AC-traject loopt vanaf de kas naar de hoofdverdeler via een mantelbuis van ongeveer 70 meter. De omvormer is geplaatst in een lege ruimte waar deze geen overlast veroorzaakt en voldoende koeling krijgt.

De zonnepanelen zijn aangesloten op een 20-kilowatt omvormer van ons Duitse merk SMA. Omdat de klant ook bij zijn woning een zonnestroomsysteem van Zonzo heeft met SMA-omvormers, is alles zichtbaar in het gloednieuwe ennexOS-portaal, waardoor de klant één plek heeft om zowel de installatie thuis als op het bedrijf te monitoren. Het ennexOS-portaal is een flinke verbetering ten opzichte van het oude portaal, en wij zijn er zeer tevreden mee.