Zonnepanelen melkveehouder

Wijdenes

Zonzo realiseert 146 extra zonnepanelen op schuurdaken melkveehouder

In 2015 heeft Zonzo hier 140 zonnepanelen geplaatst op het golfplaten dak van de schuur (36.400 wattpiek totaal). Nu was het moment om de andere 2 beschikbare daken te vullen met 146 nieuwe zonnepanelen (61.320 wattpiek totaal) waarvan 1 met golfplaten en 1 met trapeziumprofiel. Zoals op de foto te zien is hier nu een combinatie van oude en nieuwe omvormers van ons Duitse kwaliteitsmerk SMA die allemaal mooi als 1 installatie zijn te monitoren.

Direct contact?

0228 75 64 47

Vraag een offerte of adviesgesprek aan

Ook heeft Zonzo hier een dynamische vermogensregeling ingebouwd. De waarde van de hoofdaansluiting is hier 3x80A. Als de zonnepanelen op piekmomenten met zeer veel zon meer stroom leveren dan de hoofdaansluiting aan kan dan worden de omvormers afgetopt zodat de hoofdzekering er niet uit vliegt. Zo is er wel voordeel van de zonnepanelen het grootste deel van het jaar maar wordt er alleen op de piekmomenten soms wat afgetopt de omvormers te temperen. Dit bespaart ook nog eens eenmalige verzwaringskosten en maandelijkse extra vastrecht kosten.

Doordat de achterste schuur op het erf niet grenst aan de andere schuren gaan de PV-kabels via een mantelbuis onder het pad door naar de andere schuren, best een uitdaging als je alles moet scheiden voor de verplichte SCOPE-12 keuring.

De bijgesloten foto van de oude installatie laat zien dat de omvormers te dicht op elkaar hangen en dat er geen brandwerende platen achter de omvormers zaten. Dit was in 2015 nog niet verplicht, de SCIOS Scope 12 is op 3 april 2020 gelanceerd en beschikbaar gesteld voor de inspectiebedrijven.

De nieuwe installatie hebben we uiteraard aangelegd conform deze verplichte kwaliteitseisen, maar we hebben ook meteen de oude installatie meegepakt zodat het hele zonnestroomsysteem straks in 1 keer goedgekeurd wordt door de onafhankelijke keurmeester! Al met al weer een mooi zakelijk project afgeleverd.