Zonnepanelen en de toekomst: Welke mogelijkheden biedt Zonzo aan?

Zonnepanelen en de toekomst: Welke mogelijkheden biedt Zonzo aan?

Volgens een nieuw onderzoeksrapport is zon de meest populaire energiebron onder Nederlanders en zelfs wereldwijd! Vergeleken met andere energiebronnen hebben mensen de minste bezwaren tegen zonne-energie. Zo liggen zonnepanelen meestal op daken: iedere woning heeft ten slotte een dak en dat is ruimte die je normaliter toch niet gebruikt. Daarnaast zijn zonnepanelen tegenwoordig een stuk fraaier dan vroeger zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding.

In tegenstelling tot de vaak ongefundeerde mening van de media de laatste tijd zijn zonnepanelen nog steeds zeer interessant. Mensen met zonnepanelen moeten gaan proberen om zoveel mogelijk opgewekte zonnestroom zelf op te maken, daar zit vanaf 2025 het grootste financiële voordeel. Met een gemiddelde stroomprijs van €0,35 per kWh is elke besparing van één kWh fors meer waard dan dat je één kWh terug levert tegen een kale terugleververgoeding van €0,10.

Er zijn al diverse mogelijkheden die Zonzo aanbiedt om dit te automatiseren:

1. Met de SMA laadpaal kan onze slimme aansturing alleen overtollige zonnestroom in de elektrische auto stoppen zodat u zo min mogelijk terug levert en zoveel mogelijk zelf opmaakt. Traditionele laadpalen doen dit niet en vullen de auto zo snel mogelijk waardoor je alsnog op die momenten stroom uit het net moet halen bovenop de beschikbare zonnestroom.

2. Door het plaatsen van een hybride omvormer kunt u in de toekomst zonder extra benodigdheden simpel een accu aan uw zonnepanelen toevoegen. Alle overtollige zonnestroom gaat dan in de accu en uw kunt die stroom ’s avonds opmaken. Vanaf 1 januari 2025 wordt dit rendabel als de salderingsregeling afgebouwd gaat worden. Door nu te kiezen voor een hybride omvormer bent u al vast voorbereid.

3. Kies alvast voor de Sunny Home Manager. Hiermee creëren we een slim energiemanagement systeem (EMS). Met dit EMS bent u optimaal voorbereid om apparaten automatisch aan te zetten als de zon schijnt, de (hybride) omvormer aan te sturen i.c.m. met een accu of als je niet wil terug leveren bij negatieve stroomprijzen.

Meer recent nieuws

2 april 2024

Direct contact?

0228 75 64 47

Vraag een offerte of adviesgesprek aan