Krijg tot 10.000 euro terug op uw duurzame investering van de Rabobank

Krijg tot 10.000 euro terug op uw duurzame investering van de Rabobank

Heeft u als bedrijf na 1-12-2023 een duurzame investering gedaan? Dan kunt u mogelijk geld terug krijgen vanuit de Rabobank MKB duurzaamheidsbijdrage! Deze regeling geldt ook voor nieuwe investeringen. Het kan dus interessant zijn om een nieuwe of aanvullende investering te overwegen als u nog geen gebruik heeft gemaakt van deze regeling. 

Rabobank MKB Duurzaamheidsbijdrage: Geld terug voor een duurzame stap vooruit

De Rabobank stelt €50 miljoen euro ter beschikking om het MKB in Nederland te helpen verduurzamen en om uw duurzame ambities te realiseren. Als u voldoet aan de voorwaarden, dan kunt eenmalig 12,5% van het factuurbedrag van uw duurzame investering terugvragen, tot wel €10.000! Dit geldt niet alleen voor uw bestaande investering, maar ook op een nieuwe investering als u dit maximale bedrag nog niet heeft bereikt. Dit maakt het interessant om een aanvullende duurzaamheidsinvestering te overwegen. Deze bijdrage heeft namelijk een positieve invloed op de terugverdientijd van uw investering.

Duurzaamheidsbijdrage Rabobank terugverdientijd

 Zo kunt u via Zonzo bijvoorbeeld een energieopslagsysteem aanschaffen, een zonnestroomsysteem laten plaatsen of slimme laadpalen op uw terrein realiseren. Wist u trouwens dat uw bedrijf per 2025 verplicht één laadpaal per 20 parkeerplaatsen moet hebben? Vanaf 2025 zijn laadpalen verplicht bij alle nieuwe bedrijfspanden. Wacht hier dus niet te lang mee.

Let op:

De regeling stopt per 31-12-2025 of wanneer de grens van €50 miljoen is bereikt. Wacht dus niet te lang met het indienen van uw aanvraag. 

Als u benieuwd bent naar de overige actievoorwaarden die Rabobank stelt, dan kunt u deze hier vinden. Het is belangrijk om deze te bekijken zodat u weet of u in aanmerking komt voor de bijdrage.  

Wij hopen dat deze regeling u kan helpen om uw duurzame ambities te realiseren. Voor meer informatie over de voorwaarden en het indienen van een aanvraag, kunt u inloggen op uw Rabobank-account. Mocht u hierdoor geïnteresseerd zijn in het optimaal gebruik maken van de regeling door uw investering uit te breiden, neem dan contact met ons op! 

Meer recent nieuws

Direct contact?

0228 75 64 47

Vraag een offerte of adviesgesprek aan